Klasik Türk Sanatları Vakfı

K.T.S.V. FOTOĞRAFÇILIK DERSİ EDİRNE GEZİSİ

16.06.2011


Klasik Türk Sanatları Vakfı faydalı ve güzel etkinliklerine 08 Haziran 2011 tarihinde bir yenisini daha ekledi ve Osmanlıya uzun yıllar başkentlik şerefine erişmiş Edirne ilimize fotoğrafçılık ekibi ve hocaları ile bir gezi düzenledi. Vakıf başkanımız Ahmet Zeki Yavaş, hocalarımız Mustafa Yılmaz ve Murat Gür ile birlikte 16 kişilik bir gezi ekibi oluşturuldu.
Saat 08:00 gibi vakıftan, Üsküdar belediyesinden tahsis edilen bir otobüsle yola Çıkıldı. Otobüste simit, meyve suyu ve peynirle sabah kahvaltısı yapıldı. 11:30 da Edirne ye varıldı. Sultan II.Bayezid Külliyesi ve sağlık müzesinde ilk ziyaret başladı. Külliyede önce güzel bir videolu sunumla bilgilendirilme yapıldı.Müze yüz yıllar önce bölgeye müzikle ve su sesi terapisi ile akıl ve ruh hastalarını tedavi konusunda dünyada ilk olma özelliğine sahip bir yer. Müzede fotoğraf Çekimleri hocalarımız nezaretinde yapılmaya başlandı. Müze ziyaret edilerek fotoğraf Çekimlerinin incelikleri hocalarımız tarafından uygulamalı olarak gösterildi. Öğrencileri müze bahçesindeki nefis ahududuları yemekten ayırmak zor olsa da gezecek daha Çok yer olduğundan müzeden Çıkıp yola devam edildi.
Ali Paşa kapalı Çarşısından geçilerek meşhur ciğerci Niyazi Usta da mola veren ekibimiz Edirnenin meşhur ve nefis ciğerinden yiyerek hem dinlenme fırsatı bulmuş hem de karnını güzelce doyurmuş oldu. Yemekten sonra Cafe Antikte Çay içerek tekrar güzel bir sohbet ortamı oluşturulmuş oldu. Tabii ki bu sohbetler ile birlikte hem fotoğrafçılık konusunda ki ince noktalar konuşuluyor hem de gezerken görülen güzel kareler fotoğraflanıyordu.
3 Şerefeli Cami ve Eski Cami ziyaret edilip fotoğraflar alındıktan sonra Mimar Sinanın ustalık eserim dediği güzel Selimiye Camii ziyaret edildi.Selimiye büyük bir zevkle gezildi. İhtişamı derinden hissedilerek bütün kareler fotoğraflandı. Cami içerisinde camiyi Mimar Sinan ile beraber inşa ettiğini latife olarak iddia eden güzel yürekli 74 yaşındaki Hasan amcadan camii ile ilgili bütün ayrıntılar güzel bir sohbet havasında öğrenildi. Ekibin bir Çoğu bir cami minaresine Çıkma ve yukarıdan görüntü alabilme imkanına ve heyecanına Selimiye nin üç şerefeli minaresinde kavuştu.
Selimiye Camiden ayrılmak zor olsa da vakit sınırlı idi ve artık ayrılmak gerekiyordu . Selimiye Camisinin yakınındaki dükkanlardan Edirne nin meşhur ve güzel lokumlarından tadarak ve alışveriş yapılarak otobüslere binildi.
Yolumuz Muradiye Camisi idi.Muradiye Camisi dünyanın en muhteşem tek mihrabına sahip güzel bir camimiz, Çok eski bir tarihe sahip ve içerisinde 600 farklı ve muhteşem desenli Çinileriyle ekibimizi mest etti. Caminin güzel yüzlü ve tatlı dilli imamı camii ile ilgili ayrıntıları ekibimize anlatırken tabii ki arkadaşlar boş durmayıp bütün kareleri fotoğrafladılar. Saat 19:00 gibi Muradiye den ayrıldık. 19:10 gibi Edirne de meftun bulunan Hasan Sezai hazretleri ve dergahı ziyaret edildi ve dualar edildi. Tunca nehri Tarihi ve güzel köprüsünün fotoğrafları alınmadan geçilemezdi tabi ki. Ekibin hepsi köprüyü yürüyerek büyük bir keyifle fotoğraf alarak geçti. Hemen ardından Meriç nehri de yine tarihi köprüsünden geçilerek, gün batımı nehir kenarındaki Çay bahçesinde , Çaylar yudumlanarak izlendi ve fotoğraflar alındı.
Artık Çok geç olmuştu. Gezi mükemmel eğlenceli ve faydalı geçmişti ve İstanbula dönme vakti idi. Otobüste ikramlar yendikten hemen sonra ,yorulan ve uykusu gelen arkadaşlar ufak kestirmeler ve sohbetler ile İstanbul a varıldı.Teşekkür eder böyle etkinliklerin devamını dileriz.
Salih ÜLKER
Fotoğraflar: Ahmet Zeki YAVAŞ



Bu Kategoriden...